Έρχονται τα νέα φανάρια που δεν θα κοκκινίζουν – Ποιους οδηγούς αφορά

SHARE

Οι ευρωπαϊκές πόλεις προσπαθούν να βρουν τρόπους να επισημάνουν στους οδηγούς τις αξίες της οδικής ασφάλειας
Ένα έξυπνο τρόπο επιβράβευσης για τους οδηγούς που σέβονται τα όρια ταχύτητας επινόησε η κωμόπολη Αμπουάζ στην κεντρική Γαλλία.

Πρόκειται για έναν μηχανισμό με κάμερες που θα καταγράφει την ταχύτητα του εκάστοστε οχήματος και αναλόγως θα ρυθμίζει το χρώμα του φαναριού.


Συγκεκριμένα, ο φωτεινός σηματοδότης θα είναι από προεπιλογή κόκκινος. Εφόσον η ταχύτητα των οχημάτων είναι μικρότερη από 30 χλμ./ώρα, το φανάρι θα γίνεται πράσινο, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο τους οδηγούς που σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στον αντίποδα, οι παραβάτες οδηγοί που βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι θα αντικρίζουν την κόκκινη ένδειξη του φαναριού και επομένως θα πρέπει να ακινητοποιούν το όχημά τους, κάτι που ως γνωστόν επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου.

Τα ραντάρ που επιβραβεύουν τους νομοταγείς οδηγούς αποτελούν μια «παραλλαγή» ενός συστήματος που εισήχθη για πρώτη φορά στους δρόμους της Ισπανίας.


Ο εν λόγω μηχανισμός βρισκόταν σε εφαρμογή εδώ και περίπου 15 χρόνια και σε κάποιες άλλες περιοχές της Γαλλίας, αλλά η αρχή λειτουργία του ήταν διαφορετική. Το φανάρι ήταν από προεπιλογή πράσινο και άλλαζε σε κόκκινο όταν οι οδηγοί παραβίαζαν το όριο ταχύτητας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα βρήκε αρκετούς «οπαδούς», οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την αποτελεσματικότητά του.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Michel Borrewater, δήμαρχος του Maisnil, ενός βόρειου χωριού μεταξύ της Αμιένης και της Λιλ, είπε ότι έχει παρατηρηθεί ότι τα εν λόγω φανάρια έχουν επιφέρει μείωση της ταχύτητας των οχημάτων έως και 15 χλμ./ώρα.

ΠΗΓΗ; in.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00