Αγγλία: Χιλιάδες σχολεία χτισμένα με επικίνδυνο τσιμέντο – Κινδυνεύουν να καταρρεύσουν

SHARE

Περισσότεροι από 100.000 μαθητές σε όλη την Αγγλία αντιμετώπισαν προβλήματα επειδή ανακαλύφθηκε αδύναμο σκυρόδεμα επιρρεπές σε κατάρρευση σε χιλιάδες σχολικά κτίρια.

Η εφημερίδα I αναφέρει ότι σχεδόν 12.000 μαθητές φοιτούν σε σχολεία που έπρεπε να παραμείνουν κλειστά στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους ή να επιλέξουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι εννέα σχολεία που επηρεάστηκαν από το επικίνδυνο τσιμέντο, RAAC , απορρίφθηκαν για χρηματοδότηση ανοικοδόμησης πέρυσι. Σε ένα άρθρο της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι εικόνες από στέγες σχολείων που κρατούνται από προσωρινά στηρίγματα θα καθορίσουν, αυτό που περιγράφει ως, «τα 13 χρόνια αποτυχίας των Συντηρητικών».

Τα τρία τέταρτα των σχολείων στην Αγγλία που αναφέρονται από την κυβέρνηση ως επηρεασμένα από την κρίση στα σχολεία βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους Συντηρητικούς, όπως αναφερει η εφημερίδα Guardian.

Επιπλέον οι επιπτώσεις για τα μέλη της κυβέρνησης υπογραμμίστηκαν επίσης από το γεγονός ότι 36 από τα σχολεία βρίσκονται στις έδρες στελεχών της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων 13 μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00