Βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας

SHARE

Για 4η χρονιά, συνεχίζεται η βιολογική αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς, σε περιοχές του δήμου της Βόρειας Κυνουρίας. Ο δήμος εγκαθιστά το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis, σε διάφορες ορεινές περιοχές.

Τη διαδικασία εξαπόλυσης, πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Παναγιώτης Καμπουρολιάς, σε επικοινωνία με τους κατά τόπους προέδρους.

Το κάστανο, είναι μία σημαντική καλλιέργεια για τους παραγωγούς του ορεινού όγκου της Κυνουρίας και για το λόγο αυτό, ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, προσπαθεί να σταθεί δίπλα σ’ αυτούς.

Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας, γνωστοποιεί, ότι, για να έχει αποτέλεσμα το πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να μην εμποδιστεί η εγκατάσταση του παρασιτωειδούς στους καστανώνες.

Θα πρέπει να γίνουν τα εξής:

  • Μέχρι τέλη Ιουνίου να μην γίνει ψεκασμός με εντομοκτόνα στους καστανεώνες.
  • Για τα επόμενα δύο χρόνια, δεν πρέπει να καταστραφούν οι κηκίδες, μέσα στις οποίες έχει γεννήσει το παρασιτοειδές. Ακόμα και εάν τα δέντρα κλαδευτούν, θα πρέπει οι παραγωγοί να αφήσουν τους κομμένους βλαστούς με τις κηκίδες, στην άκρη του χωραφιού τους και το επόμενο καλοκαίρι, μπορούν να τους καταστρέψουν.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00