Γερμανία: Στο νερό το πρώτο μεγάλο υβριδικό κρουαζιερόπλοιο

SHARE

Η Silversea Cruises, εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Royal Caribbean, ανακοίνωσε την καθέλκυση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Silver Nova» στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντάς το ως το «πρώτο υβριδικό, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, με μηδενικές εκπομπές ρύπων στο λιμάνι».

Το κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 54.700 τόνων είναι το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που σχεδιάστηκε για την Silversea Cruises από τότε που η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Royal Caribbean Group πριν από λίγα χρόνια. Είναι το πρώτο από τα δύο πολυτελή πλοία που παραγγέλθηκαν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των στόχων για υπερπολυτελεία και υψηλή τεχνολογία. Την ίδια εβδομάδα που το Silver Nova έπεσε στο νερό στη Γερμανία, η Fincantieri στην Ιταλία παρέδωσε τόσο το «Viking Saturn» όσο και το «Vista» της Oceania Cruises, επίσης μικρότερα, πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Κρουαζιέρα: Φέρνει 10,8 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Το «Silver Nova» θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean Group που θα λειτουργεί με LNG ως κύρια πηγή καυσίμου. Έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία τον Αύγουστο του 2023 ως το δωδέκατο πλοίο στον στόλο της Silversea. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Utopia of the Seas», το οποίο θα τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές του 2024 χρησιμοποιώντας και αυτό LNG.

Τεχνολογικές καινοτομίες

Εκτός από τη χρήση LNG ως κύριο καύσιμο, το «Silver Nova» ενσωματώνει και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως ένα σύστημα ισχύος κυψελών καυσίμου και μπαταριών που έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν τις λειτουργίες του ξενοδοχείακού τμήματος ενώ το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται στο λιμάνι. Το σύστημα θα έχει ισχύ τεσσάρων μεγαβάτ και η λειτουργία με τις μπαταρίες έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη των εκπομπών στο λιμάνι.

Η γάστρα του «Silver Nova» διαθέτει επίσης ένα υδροδυναμικό σχήμα ως μέρος ενός σχεδίου που η Silversea αναφέρει ότι υπερβαίνει τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) του ΙΜΟ κατά 25%. Αναμένουν ότι το υβριδικό σχέδιο θα επιτρέψει στο πλοίο να επιτύχει συνολική μείωση των εκπομπών κατά 40% σε σύγκριση με τα παλαιότερα κρουαζιερόπλοια κατηγορίας Muse.

Κάθε πλοίο της κατηγορίας έχει καταλύματα για 728 επιβάτες και θα μεταφέρει πλήρωμα 556 ατόμων. Η Silversea έχει σχεδιάσει τα πλοία χρησιμοποιώντας μια οριζόντια διάταξη και ασύμμετρο σχεδιασμό με θέα στο νερό και το λιμάνι. Διαθέτουν επίσης τη μεγαλύτερη ποικιλία από μπαρ, σαλόνια και εστιατόρια από οποιοδήποτε υπερπολυτελές πλοίο.

Το «Silver Nova» θα κάνει την πρώτη του σεζόν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, ενώ για το χειμώνα 2023-2024, θα επανατοποθετηθεί στην Καραϊβική και τη Νότια Αμερική.

ΠΗΓΗ: ot.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00