Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις ΥΠΕΣ για ετεροδημότες – Τι ισχύει για τις 25 Ιουνίου

SHARE

«Οποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Διευκρινίσεις για τα περί δυνατότητας συμμετοχής στις εκλογές του Ιουνίου των ετεροδημοτών που δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες για την κάλπη του Μαΐου έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Πηγές του υπουργείου διαψεύδουν φήμη που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η πλατφόρμα ετεροδημοτών είναι ανοιχτή έως τις 31 Μαΐου για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές. 

Η φήμη αυτή είναι ψευδής και ανυπόστατη τονίζουν και εξηγούν ότι, λαμβάνοντας υπόψη το υποθετικό σενάριο ότι οι προσεχείς εκλογές θα καθοριστούν την 25η Ιουνίου, αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που ίσχυσαν και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, χωρίς καμία απολύτως μεταβολή (Α’ αναθεώρηση 2023). Πρέπει να γίνει σαφές ότι όποιος υποβάλει αίτηση ετεροδημότη σήμερα, δεν θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει ως ετεροδημότης σε καμία περίπτωση στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι από τις 28 Φεβρουαρίου δεν γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις από ετεροδημότες, ενώ αδύνατη είναι και η ανάκληση της αίτησης, η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί. 

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες μπορούν να δουν πού ψηφίζουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά τους, καθώς και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρα τους και τη χρονολογία γέννησής τους.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00