Εργατολόγος εξηγεί πόσο θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις από το 2024

SHARE

Οριζόντιες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αυξήσεις που θα δοθούν μετά από 14 χρόνια, όπως π. χ. η αύξηση του εισαγωγικού μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο υποχρεωτικής εκπαίδευσης από 780 ευρώ μικτά θα γίνει 850 ευρώ μικτά είπε στην ΕΡΤ ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Αντίστοιχες θα είναι αυξήσεις και στις άλλες βαθμίδες, όπως και στα επιδόματα τέκνων, ενώ θα δούμε κι ένα σύστημα κινήτρων και ανταμοιβών (bonus) που θα συνδυαστεί με την αξιολόγηση, είπε.

Μένει να δούμε εάν θα υπάρχουν μεταφορές κατηγοριών εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, ή αν θα υπάρξουν ειδικά μισθολόγια ή συμπληρωματικά μισθολόγια, είπε.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις από το 2024 είπε ότι θα ληφθεί υπόψη το μοντέλο που τηρήθηκε τον Ιανουάριο το 2023. Περίπου 2.100.000 συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αύξηση ενώ περίπου 550.000 συνταξιούχοι δεν θα λάβουν λόγω της μεγάλης προσωπικής διαφοράς. Αυτή η κατηγορία όμως αναμένεται να λάβει ένα «επίδομα προσωπικής διαφοράς» που θα κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ, είπε.

Αναφέρθηκε και στην εξαγγελία της κατάργησης της περικοπής του 30% για τους απασχολούμενους συνταξιούχους και στην αντικατάστασή της από μια επιπλέον φορολόγηση του αθροίσματος των δύο ποσών μισθού και σύνταξης.

Περιμένουμε και μια παρέμβαση στο μεγάλο ζήτημα της Εισφοράς Αλληλεγγύης των συνταξιούχων που είναι μια άδικη τελευταία μνημονιακή περικοπή είπε.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00