ΗΠΑ : Οι αρχές ανακάλυψαν 10χρονα παιδία να εργάζονται σε McDonalds.

SHARE

Σοκάρει η αποκάλυψη των πολιτιεακων αρχών στο Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών, οτι 2 δεκάχρονα παιδία εργάζονταν χωρίς αμοιβή σε εστιατόριο της αλυσσιδας McDonalds.

Κατά τους ελέγχους βρέθηκε επίσης ότι τρεις εταιρείες franchise των McDonald’s που διαθέτουν συνολικά 62 καταστήματα στο Κεντάκι, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ και το Οχάιο απασχολούσαν 305 ανήλικους που εργάζονταν περισσότερες από τις νόμιμες ώρες και εκτελούσαν εργασίες που απαγορεύονται από το νόμο για την ηλικία τους.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 212.754 δολαρίων σε βάρος των ιδιοκτητών.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες αυτές απασχολούσαν 14χρονους και 15χρονους οι οποίοι εργάζονταν πέραν του αριθμού ωρών που επιτρέπεται να εργάζονται οι ανήλικοι και ως εκ τούτου υπερέβαιναν τα ημερήσια και εβδομαδιαία όρια. Μάλιστα, βρέθηκαν και περιπτώσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών.

Χαλαρώνουν σε πολλές πολιτείες οι νόμοι περι παιδικής εργασίας

Η είδηση έρχεται καθώς πολιτείες σε όλες τις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση των νόμων περί παιδικής εργασίας.

«Παρατηρούμε αύξηση των ομοσπονδιακών παραβιάσεων της παιδικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της άδειας σε ανηλίκους να χειρίζονται εξοπλισμό ή να χειρίζονται είδη εργασίας που τους θέτουν σε κίνδυνο. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που τους απασχολούν για περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα από ό,τι επιτρέπει ο ομοσπονδιακός νόμος», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, Κάρεν Γκάρνετ-Σίβιλις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω παραβιάσεις παιδικής εργασίας είναι οι τελευταίες από πολλές πρόσφατες υποθέσεις που αφορούν πολλά franchises ιδίως σε πολιτείες όπου οι τοπικές κυβερνήσεις είναι Ρεπουμπλικανικές.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00