Η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας στη 19η Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

SHARE

Η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας διοργανώνει, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Ελλάδα και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με έδρα την Αθήνα, τη ρουμανική συμμετοχή στη 19η Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.

Για τέσσερις ημέρες, στο περίπτερο της Ρουμανίας (κτήριο 13, περίπτερο 138Α) και παρουσία συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών και καθηγητών πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων υπογεγραμμένων από Ρουμάνους συγγραφείς μεταφρασμένους στα ελληνικά, αντίστοιχα από Έλληνες συγγραφείς μεταφρασμένους στα ρουμανικά, παράλληλα με έκθεση δίγλωσσων (ρουμανικά-ελληνικά) και πολύγλωσσων τόμων που έχουν δημοσιευτεί από εκδότες από τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Μεταξύ των βιβλιοπαρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Ρουμανίας θα είναι και οι εξής: Τα Πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου «Η Ελληνική Επανάσταση και οι Ρουμανικές Χώρες», εκδ. Καθ. Tudor Dinu (Παρασκευή 5 Μαΐου, 13:00), το μυθιστόρημα “Η Βεσσαραβία μου:Εργασία για το σπίτι”, του Ακαδ. Nicolae Dabija, και η ποιητική ανθολογία ϊνα τι έπλαδας με, κύριε / doamne, de ce m-ai făcut, του Peter Sragher, εκδοτικός οίκος Vakxikon (Παρασκευή 5 Μαΐου, 17:30), το μυθιστόρημα “Η ζωή ξεκινά την Παρασκευή”, της Ioana Pârvulescu (Σάββατο 6 Μαΐου 16:00 μ.μ.), Biserica Sfânta Sofia- Bisericile „Înțelepciunii lui Dumnezeu” în Lume / Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο, συντονιστής Κωνσταντίνος Μυγδάλης (Σάββατο 6 Μαΐου, 4:30 μ.μ.), η ανθολογία Ἀλχημεία κυττάρων σὲ ἀτελιὲ ζωγραφικῆς/Alchimie celulară într-un atelier de pictură, της Λιάνας Σακελλίου, Εκδοτικός οίκος Vinea (Σάββατο 6 Μαΐου 12:00), Biografia lui Gheorghe Athanasiade/ Γεώργιος Αθανασιάδης. Βιογραφία – μετάφραση; πρόλογος και προσάρτημα της Lia Brad Chisacof (Σάββατο 6 Μαΐου, 17:30), Istorii mai vechi și mai noi despre case, scriitori și evenimente culturale. Mic dicționar subiectiv / Παλαιότερες και νεότερες ιστορίες κτηρίων, συγγραφέων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μικρό υποκειμενικό λεξικό, συγγραφέας Claudia Voiculescu (Κυριακή, 7 Μαΐου, 13:00), η ποιητική ανθολογία Ιεροπρεπής Θαλαμηπόλος/Șambelanul Oficios, του Σπύρου Κοκκινάκη (Κυριακή 7 Μαΐου, 2:00 μ.μ.) και το μυθιστόρημα Adevărurile celorlalți / Οι Αλήθειες Των Άλλων, του Εκδοτικoύ οίκου Ideea Contemporană (Κυριακή 7 Μαΐου, 2:30 μ.μ.).

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του ΛΕΞΙΚΟΥ ΙΔΙΟΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του Ștefan Dumitru, καθώς και της Δίγλωσσης Ανθολογίας Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης «Το Σπίτι της Ποίησης Τάκης Σινόπουλος». Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 15:00-17:00.

Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: hephaestuswien

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00