Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ερμηνεύει Mendelssohn και Spohr στο Μέγαρο

SHARE

Οι μουσικοί της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια συναυλία με δύο συναρπαστικά έργα μουσικής δωματίου του Louis Spohr και του Felix Mendelssohn.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συνεχίζει τον φετινό κύκλο των εμφανίσεών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 20:30. Μουσική προετοιμασία: Γιώργος Δεμερτζής.

Με την επιλογή έργων από το πλούσιο ρεπερτόριο του 19ου αιώνα, τα μέλη της Oρχήστρας Νέων in Residence του Μεγάρου αναδεικνύουν τη μεγάλη αξία αυτού του απαιτητικού μουσικού είδους που ερμηνεύεται από μικρά σχήματα συλλογικής δράσης, καλλιεργώντας και οξύνοντας τα αντανακλαστικά του κάθε σολίστ.

Στη ζεστή ατμόσφαιρα της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, οι νεαροί μουσικοί του συνόλου παρουσιάζουν δύο συναρπαστικά έργα του πρώιμου γερμανικού Ρομαντισμού, τα οποία σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό. Πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές και εκλεπτυσμένο Νονέτο σε φα μείζονα για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, φαγκότο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο του Louis Spohr [Λούις Σπορ] και για το Οκτέτο για έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα του Felix Mendelssohn [Φέλιξ Μέντελσον], μια εντυπωσιακή σύνθεση με έντονα δυναμικό χαρακτήρα.

Την προετοιμασία των μουσικών της ΕΛΣΟΝ αναλαμβάνει ο Γιώργος Δεμερτζής, ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του βιολιού και ιδρυτής του περίφημου Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ο οποίος έχει επίσης αναπτύξει σημαντική μουσικοπαιδαγωγική δράση εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

*Η συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

monopoli.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00