Η νέα ολόσωμη φόρμα με βιοπούλιες από τον βρετανικό οίκο μόδας Stella McCartney

SHARE

Οβρετανικός οίκος μόδας Stella McCartney παρουσίασε μια αμάνικη ολόσωμη φόρμα διακοσμημένη με βιοπλαστικές πούλιες από φυτική κυτταρίνη. Οι πούλιες δημιουργήθηκαν από την εταιρεία βιοϋλικών Radiant Matter ως εναλλακτική στις επιλογές με βάση το πετρέλαιο στην αγορά, που μπορεί να περιέχουν βλαβερά καρκινογενή χημικά.

«Η Radiant Matter εργάζεται για λύσεις που είναι υγιείς για τον πλανήτη, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε θέματα αισθητικής» είπε, μιλώντας στο Dezeen, η ιδρύτρια της εταιρείας, Elissa Brunato.

Κάθε σχήμα δίσκου BioSequin κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμη κυτταρίνη – που είναι πολυμερές – και η οποία έχει αντληθεί από δέντρα. Τα χαρακτηριστικά της την κάνουν να ανακλά φυσικά το φως και να κάνει τις πούλιες να αστράφτουν. Αντιθέτως, οι παραδοσιακές πλαστικές πούλιες συχνά έχουν επικάλυμμα ή φινίρισμα με συνθετικά, τοξικά ή λεπτά μεταλλικά μέρη, για να αποκτήσουν τη λάμψη τους.

Η Brunato αναφέρθηκε στη φόρμα ως «το πρώτο ένδυμα στον κόσμο που κατασκευάστηκε από τις ΒιοΠούλιες της Radiant Matter» και ελπίζει ότι αυτό θα αναδείξει τις προοπτικές των BioSequins. Το ρούχο φορέθηκε από το μοντέλο και ακτιβίστρια Cara Delevingne για το τεύχος Απριλίου του αμερικανικού περιοδικού μόδας Vogue. «Καθώς πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο που έγινε ποτέ, πολλή φροντίδα και σκέψη επενδύθηκε στην κατασκευή και τον σχεδιασμό του» υπογράμμισε.

newsbeast

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00