Κέρδη ρεκόρ για το 2022 έφερε στην Sony το PS5

SHARE

Υψηλότατη κερδοφορία για το οικονομικό έτος 2022 για την εταιρεία Sony, κυρίως χάρη στις πωλήσεις του PS5.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας για την χρονιά που μας πέρασε, τα λειτουργικά κέρδη επίασαν το ποσό ρεκόρ των 8,9 δισεκατομμυρίων δολάριων, ξεπερνώντας τις δικές της προβλέψεις. Η Sony προβλέπει ότι οι πωλήσεις για το επόμενο οικονομικό έτος, που λήγει τον Μάρτιο του 2024, θα περίπου ίδιες με φέτος.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στις εξαιρετικές πωλήσεις του PlayStation 5. Η Sony πούλησε έναν αριθμό ρεκόρ όσον αφορά τις κονσόλες φθάνοντας τα 19,1 εκατ. τεμάχια για αυτό το το οικονομικό έτος – σε σύγκριση με τα 11,5 εκατομμύρια που πουλήθηκαν το προηγούμενο οικονομικό έτος, το οποίο αμαυρώθηκε από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Sony ελπίζει να πουλήσει 25 εκατομμύρια σε αυτό το οικονομικό έτος (μέχρι τον Μάρτιο του 2024). Η Sony πλησιάζει στις 40 εκατομμύρια πωλήσεις του PlayStation 5.

Αντίθετα, το τμήμα Mobile Communications είδε τις πωλήσεις του να μειώνονται στα 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια – 2,5% χαμηλότερες από πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρεία δεν παρείχε ακριβή αριθμό για τον αριθμό των τηλεφώνων που πουλήθηκαν.

Το τμήμα gaming της Sony ανέφερε έσοδα 27,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο άλλος μεγάλος νικητής της Sony ήταν το τμήμα chip’s. Η επιχείρηση αισθητήρων εικόνας της Sony εξασφάλισε έσοδα  1,56 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 36% από έτος σε έτος.

Ωστόσο, η Sony αναμένει ότι η δραστηριότητα των chip εικόνας θα μειωθεί κατά 5,7% το τρέχον οικονομικό έτος λόγω της επιβραδυμένης ζήτησης, ιδιαίτερα από τους κινέζους κατασκευαστές smartphone.

You may also like

Leave a Comment

Hellaschannel Png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00