Κίνα: Άνοιξαν τρύπα στο Σινικό Τείχος για να… “κόψουν” δρόμο

SHARE

Για “ανεπανόρθωτη ζημιά” έκαναν λόγο οι αρχές της Κίνας, όταν ένας 38χρονος και μια 55χρονη έσκαψαν το Σινικό Τείχος, για να δημιουργήσουν παράκαμψη για την εργασία τους.

Δύο ύποπτοι, ένας 38χρονος και μία 55χρονη, συνελήφθησαν στην Κίνα, καθώς φέρεται πως επιχείρησαν να σκάψουν μια τρύπα στο Σινικό Τειχός, με εκσκαφέα, προκειμένου να “κόψουν δρόμο” για τις εργασίες τους.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία στην επαρχία Shanxi εντόπισε και ακολούθησε τα ίχνη μηχανήματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να σκαφτεί ένα τμήμα του τείχους, που είχε ήδη μια τρύπα, προκειμένου να γίνει μεγαλύτερη. Η αστυνομία αναφέρει ότι η 55χρονη και ο 38χρονος ήθελαν να κάνουν το άνοιγμα, για να πηγαίνουν πιο γρήγορα στις εργασίες τους.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι ύποπτοι προκάλεσαν “ανεπανόρθωτη ζημιά στην ακεραιότητα του Σινικού Τείχους Μινγκ και στην ασφάλεια των πολιτιστικών κειμηλίων”.

Η υπόθεση διερευνάται.

Το Σινικό Τείχος, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1987, χτιζόταν διαρκώς από περίπου το 220 π.Χ. μέχρι τη Δυναστεία των Μινγκ το 1600. Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη στρατιωτική κατασκευή στον κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό που βλέπουν σήμερα οι επισκέπτες κατασκευάστηκε, κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ. Ορισμένα τμήματα του τείχους έχουν καταστραφεί ή κατεδαφιστεί με τα χρόνια, ειδικά σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00