Καρέ – καρέ η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Οι αφίξεις, οι σέλφι και οι «οικογενειακές»

SHARE

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (3/7) άρχισαν να καταφθάνουν στη Βουλή οι Έλληνες βουλευτές για την ορκωμοσία τους, με πολλούς από αυτούς να συνοδεύονται από τις οικογένειές και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ δεν έλειψαν και οι σέλφις από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Σημειώνεται ότι, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγα 24ωρα μετά την παραίτησή του, μπήκε στη Βουλή από άλλη είσοδο, προκειμένου να αποφύγει τον καταιγισμό ερωτήσεων των δημοσιογράφων.

Τα βήματα που ακολουθούν μετά την ορκωμοσία είναι η εκλογή προέδρου της Βουλής το πρωί της Τρίτη (4/7) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων, σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στη Βουλή, έχει γνωστοποιήσει ότι προτείνει για τη θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Την Πέμπτη, (6/7) θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00