Κύπρος: Νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου

SHARE

Διαδέχεται τον Αβέρωφ Νεοφύτου  – Η νεότερη πρόεδρος στην ιστορία του κόμματος

Η 37χρονη Αννίτα Δημητρίου, είναι η νέα πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου του ΔΗΣΥ (Δημοκρατικός Συναγερμός). Η κυρία Αννίτα Δημητρίου έλαβε ποσοστό  69,18% και Δημήτρης Δημητρίου 30,82%

Είναι η πρώτη φορά που ο ΔΗΣΥ εκλέγει γυναίκα στην ηγεσία του ενώ η Αννίτα Δημητρίου είναι και η μικρότερη ηλικιακά Πρόεδρος κόμματος. Έτσι,  διαδέχεται τον Αβέρωφ Νεοφύτου στην ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης το 1976.

Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ανήλθε στο 41%. Το εκλογικό τους δικαίωμα στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν 20.708 μέλη.

Στη σημερινή εκλογική διαδικασία ψήφισε και ο τέως Προεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο νέος Προεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αν και προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και δηλώνει μέλος του κόμματος δεν έλαβε μέρος στις εκλογές καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει αν έχει διαγραφεί λόγω της απόφασης του να διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος με την στήριξη κομμάτων του Κεντρου.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00