Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Πρώτο μέλημά μας η ανθρώπινη ζωή – Θα αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές

SHARE

Ο κρατικος μηχανισμός κάνει το καλύτερο που μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη ταχύτητα και να περιορίσει την εξάπλωση των πυρκαγιών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε περιοχές της χώρας μας. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη: «Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μου να υπακούν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη. Οι επιστημονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Πρώτο μέλημα μας είναι η ανθρώπινη ζωή, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό σημαντικό είναι οι εκκενώσεις να γίνονται με την μέγιστη ταχύτητα. Να διαβεβαιώσω για όσους υπέστησαν ζημιές, ότι μετά την κατάσβεση ο κρατικος μηχανισμός θα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για να καταγράψει ζημιές για να αποζημιωθούν. Σήμερα είναι η πρώτη δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Φωτιές είχαμε και θα έχουμε, είναι και αυτό στα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης. Το στοίχημα είναι πώς θα τις περιορίσουμε πιο γρήγορα, ώστε και οι ζημιές να είναι λιγότερες». 

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00