Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Toro εισέρχεται στην αγορά των LPG με 4 αγορές πλοίων

SHARE

Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 70,7 εκατομμύρια δολάρια

Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μέσω θυγατρικών της, υπέγραψε συμφωνίες απόκτησης τριών LPG carriers, τα οποία είναι ναυπηγημένα το 2015 στην Ιαπωνία και μεταφορικής ικανότητας 5.000 κ.μ., και ενός ακόμη που ναυπηγήθηκε το 2020 επίσης στην Ιαπωνία και διαθέτει την ίδια μεταφορική ικανότητα. Η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε $70,7 εκατ. Τα πλοία θα προστεθούν στον στόλο της Toro το β’ και το γ’ τρίμηνο του έτους.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, CEO της Toro σχολίασε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την είσοδό μας στην αγορά μεταφοράς υγραερίου με την πρώτη μας συναλλαγή ως νέα ανεξάρτητη εταιρεία.

Η en bloc εξαγορά τεσσάρων πλοίων LPG θα δημιουργήσει έναν διαφοροποιημένο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων LPG, ενισχύοντας τη θέση μας στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας και χτίζοντας περαιτέρω τη θέση μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη του τομέα της ναυτιλίας υγραερίου είναι ελκυστικοί με θετικές μελλοντικές προοπτικές.

Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε περαιτέρω ευκαιρίες για την ανανέωση, την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση του στόλου μας με την προσθήκη χωρητικότητας υψηλής ποιότητας».

H εταιρεία έχει στόλο από οκτώ δεξαμενόπλοια με μέση μεταφορική ικανότητα 737.925 dwt. Από αυτά τα έξι είναι Aframax/LR2 δύο Handysize.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

You may also like

Leave a Comment

Hellaschannel Png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00