Πρόβλημα υπερθέρμανσης στα νέα iPhone – Πώς θα το αντιμετωπίσει η Apple

SHARE

Σε σφάλμα λογισμικού και τη χρήση ορισμένων εφαρμογών απέδωσε η Apple το πρόβλημα υπερθέρμανσης που εμφανίστηκε στην τελευταία σειρά iPhone που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία δήλωσε ότι ετοιμάζει μια ενημερωμένη έκδοση για να διορθώσει το σφάλμα στο λογισμικό iOS 17 και συνεργάζεται με προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές είχαν υπερφορτώσει τις συσκευές της, ύστερα από παράπονα χρηστών των νέων iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max ότι οι συσκευές τους είχαν ζεσταθεί υπερβολικά κατά τη χρήση, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε θερμοκρασίες άνω των 43 βαθμών.

«Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν το iPhone να γίνει πιο ζεστό από το αναμενόμενο”, ανέφερε η Apple σε ανακοίνωσή της.

«Η συσκευή μπορεί να είναι πιο ζεστή κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά την αρχική ρύθμιση ή την επαναφορά παλιότερων ρυθμίσεων λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο», ανέφερε η εταιρεία.

«Έχουμε επίσης εντοπίσει ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα αντιμετωπιστεί με μια ενημέρωση λογισμικού. Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για διορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσης».

Το Instagram, που ανήκει στη Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τροποποίησε την εφαρμογή του την περασμένη εβδομάδα για να μην θερμαίνει τη συσκευή.

Η Uber και άλλες εφαρμογές, όπως το βιντεοπαιχνίδι Asphalt 9, βρίσκονταν ακόμη στη διαδικασία εισαγωγής των ενημερώσεών τους, δήλωσε η Apple. Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εκδοθεί η δική της ενημέρωση λογισμικού, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας με το iPhone 15, ούτε θα επηρεαστεί η μακροπρόθεσμη απόδοση του τηλεφώνου.

Δεν φταίει το περίβλημα από τιτάνιο
Την περασμένη εβδομάδα το φόρουμ της κοινότητας χρηστών της εταιρείας γέμισε με παράπονα πελατών σχετικά με πρόβλημα υπερθέρμανσης στα high-end μοντέλα iPhone 15 Pro και Pro Max.

«Έχω το νέο iPhone 15 Pro και είναι τόσο καυτό, που δεν μπορώ να το κρατήσω», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος έγραψε: «Το δέρμα μου πονάει! Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;»

Κάποιοι ειδικοί υπέθεσαν ότι το iPhone 15 Pro, το οποίο τροφοδοτείται από ένα ισχυρό νέο τσιπ που κατασκευάστηκε στην Ταϊβάν, υπερθερμαίνεται επειδή το περίβλημα από τιτάνιο μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απαγωγή της θερμότητας, σε σχέση με το προηγούμενο από ανοξείδωτο ατσάλι που διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα.

Ωστόσο, η Apple ανέφερε στη δήλωσή της ότι τα προβλήματα θέρμανσης δεν σχετίζονται με το περίβλημα τιτανίου. Ούτε με τη μετάβαση από τη θύρα φόρτισης Lightning στην USB-C, που έγινε προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ΕΕ.

You may also like

Leave a Comment

Hellaschannel Png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00