Ρόδος: Αυτοψία στις καμένες περιοχές από κλιμάκιο της WWF

SHARE

Κλιμάκιο της WWF βρίσκεται στη Ρόδο εδώ και τρεις ημέρες και με αφετηρία τη Σάλακο, πραγματοποιεί αυτοψίες στις καμένες περιοχές και έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων και υπηρεσιών.

Ρόδος: Αυτοψία στις καμένες περιοχές από κλιμάκιο της WWF
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο συντονιστής δράσεων της WWF για τις δασικές πυρκαγιές, Ηλίας Τζηρίτης, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση των περιοχών, που έχουν καεί για δεύτερη και τρίτη φορά, καθώς και στην προστασία οικισμών, όπως το Ασκληπειό και τα Λάερμα από πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναφερόμενος στο θέμα του κυνηγιού, ο κ. Τζηρίτης τάχθηκε εναντίον της έναρξης, τουλάχιστον για την φετινή κυνηγετική περίοδο. «Θα έπρεπε να υπάρξει καθολική απαγόρευση του κυνηγιού για τουλάχιστον ένα χρόνο, για να δούμε πως θα εξελιχθεί η αποκατάσταση και μετά να ανοίξει σταδιακά, για κάποιες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ρόδος: Αυτοψία στις καμένες περιοχές από κλιμάκιο της WWF
Ο ίδιος τάχθηκε επίσης κατά της προοπτικής δημιουργίας πάρκου ελαφιών, λέγοντας ότι το ελάφι είναι ένα ζώο που προσαρμόζεται στις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον του, όπως έγινε σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της Ρόδου, το 1987, το 1992 και το 2008.

Ακόμα τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην πρόσφατη πυρκαγιά της Ρόδου οι πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, όπως η Εθελοντική Ομάδα της Σαλάκου (ΕΘΟΜΑΚ), τις οποίες η WWF θα ενισχύσει εκ νέου με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00