Σαν Φρανσίσκο vs Έλον Μασκ – Οι αρχές τον αναγκάζουν να αφαιρέσει την κατασκευή «Χ» από την στέγη της έδρας του Twitter

SHARE

Η εκτυφλωτική μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Χ, που παραπέμπει στο νέο… όνομα του Twitter, αφαιρέθηκε από την ταράτσα της έδρας της εταιρείας έπειτα από αγωγή της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, περιστατικό που εντάσσεται σε μία σειρά αντιπαραθέσεων του ιδιοκτήτη Έλον Μασκ με τις τοπικές αρχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης επιβεβαίωσαν την αποξήλωση του φωτεινού ικριώματος του Έλον Μασκ και διευκρινίζουν ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της άδειας κατασκευής που θα έπρεπε να έχει εκδώσει, καθώς και τα έξοδα της έρευνας για την εγκατάσταση της παράνομης κατασκευής.

Εκπρόσωπος του Χ (Twitter) αρνήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο σε επιθεωρητή την πρόσβαση στο κτίριο, με την δικαιολογία ότι πρόκειται για προσωρινή φωτεινή πινακίδα που αναγγέλλει συγκεκριμένη εκδήλωση.

Την νύκτα, η κατασκευή φωτίσθηκε εκτυφλωτικά, σε σημείο που οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για φως που έκανε την νύκτα μέρα τυφλώνοντάς τους.

Εδώ και μία εβδομάδα, ο Μασκ προσπάθησε να μετονομάσει το Twitter, χρησιμοποιώντας το μαθηματικό σύμβολο Χ προς το οποίο έχει αναπτύξει τέτοια εμμονή, ώστε να βρίσκεται στο όνομα της εταιρείας SpaceX και στο όνομα ενός από τα παιδιά του…του «X Æ A-XII» για τον οποίο χρησιμοποιείται ως «υποκοριστικό» το Χ.

Ο Μασκ θέλει να μεταμορφώσει την πλατφόρμα σε πολυεργαλείο κατ’εικόνα του κινεζικού WeChat.

«Το Χ είναι η μελλοντική κατάσταση της απεριόριστης διαδραστικότητας – επικεντρωμένης στον ήχο, το βίντεο, την ανταλλαγή μηνυμάτων, τις πληρωμές/τράπεζες – δημιουργώντας μία παγκόσμια αγορά ιδεών, αγαθών, υπηρεσιών και ευκαιριών», εξήγησε η γενική διευθύντρια της εταιρείας Λίντα Γιακαρίνο.

«Σαν Φρανσίσκο, ωραίο Σαν Φρανσίσκο…»
Όμως ο Μασκ έχει συναντήσει πολλά εμπόδια με τις αρχές της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, η οποία επενέβη την περασμένη εβδομάδα όταν οι εργάτες αφαιρούσαν τα γράμματα του Twitter από την στέγη του κτιρίου.

«Εχουμε δεχτεί πολλές ελκυστικές προτάσεις για να μεταφέρουμε την έδρα του Χ εκτός του Σαν Φρανσίσκο, την ώρα που η πόλη βρίσκεται σε τραγικό σπιράλ διαδοχικών αποχωρήσεων εταιρειών», έγραψε στην πλατφόρμα ο Ιλον Μασκ το Σάββατο. «Αλλά εμείς δεν θα φύγουμε».

«Σαν Φρανσίσκο, ωραίο Σαν Φρανσίσκο, άλλοι σε εγκαταλείπουν, αλλά εμείς θα είμαστε πάντοτε φίλοι σου».

Μεγάλος αριθμός πρώην υπαλλήλων του Twitter έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με μία από τις αγωγές, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι «θα πρέπει να περάσει κανείς πάνω απ’το πτώμα του για να τον κάνει να πληρώσει το ενοίκιο της έδρας της εταιρείας». Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, ο Αλεξ Σπίρο, έχει δηλώσει, σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, ότι οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν πρέπει να περιμένουν να πληρωθούν τα ενοίκια, αφού το Σαν Φρανσίσκο είναι μία «σκατ@@πολη».

Στα τέλη του 2021, ο Ιλον Μασκ μετέφερε την έδρα της Tesla στο Τέξας, πολιτεία χαλαρού φορολογικού καθεστώτος και με χαμηλό κόστος διαβίωσης. Είχε έλθει σε σύγκρουση με τις αρχές της Καλιφόρνιας για το ζήτημα του υποχρεωτικού κλεισίματος του εργοστασίου της Tesla λόγω της πανδημίας.

Τον περασμένο χειμώνα, η δικηγορική ομάδα του Αλεξ Σπίρο προσπάθησε να μεταφέρει την δίκη του πελάτη του για απάτη από το Σαν Φρανσίσκο στο Τέξας λέγοντας ότι στην δημοκρατική πόλη του Σαν Φρανσίκσο δεν μπορεί να βρεθεί αμερόληπτο σώμα ενόρκων.

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00