Συνεχίζει η “πράσινη” και ψηφιακή εκπαίδευση των εργαζομένων – Επίδομα 400 ευρώ για ιδιωτικούς υπαλλήλους

SHARE

Αναρτήθηκε χτες, Τετάρτη, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, το Μητρώο Ωφελούμενων της τρίτης φάσης των εργαζόμενων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Πάω Μπροστά».

Μέσω του προγράμματος αυτού οι εργαζόμενοι δύναται να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κάθε καταρτιζόμενος θα πρέπει να παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων, με συνολική διάρκεια 80 ωρών.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων πραγματοποιείται με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση αλλά και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, τότε και δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση, voucher.gov.gr,

Ήδη από σήμερα, οι ωφελούμενοι που εντάχθηκαν στο Μητρώο, μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων που θα τους εμφανίζεται, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λ.π.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα τα οποία έχουν έχουν δηλώσει.

Ξεκινήστε, εάν μένετε στην Αττική, άμεσα την Κατάρτιση στο goLearn για να πάρετε γρήγορα το επίδομα

Εφόσον έχετε πάρει ΚΑΥΑΣ και βρίσκεστε στο Μητρώο Ωφελουμένων της Β’ Φάσης μπορείτε άμεσα να ξεκινήσετε την κατάρτιση στην Αττική επιλέγοντας το golearn στο VOUCHER.GOV.GR

ΠΗΓΗ: el.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00