Υπ. Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: Ισχυρός, ανταγωνιστικός και βιώσιμος ελληνικός τουρισμός

SHARE

Τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα βαδίσει η νέα πολιτική ηγεσία του τουρισμού «φώτισαν» από κοινού η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η αρμόδια υφυπουργός Έλενα Ράπτη, στη σημερινή τελετή παράδοσης- παραλαβής, στο υπουργείο Τουρισμού.

Η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που για δεύτερη φορά αναλαμβάνει τα ηνία του τουρισμού, επεσήμανε πως βασικός στόχος των πολιτικών που θα εφαρμοστούν είναι να καταστήσουν τον ελληνικό τουρισμό «ισχυρό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο» προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, η αειφορία, η βιωσιμότητα αλλά και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι πεδία στα οποία η νέα πολιτική ηγεσία θα δώσει ξεκάθαρο στίγμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η νέα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διάχυση του τουριστικού εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα. «Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο» τόνισε. Εστιάζοντας στο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου, η κ. Ράπτη επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό κλάδο, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και ανάπτυξη των πολιτικών προσβασιμότητας.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στην νέα ηγεσία του Τουρισμού, η απερχόμενη, Ιωάννα Δρέττα επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, εστιάζοντας κυρίως στο ζήτημα της διαχείρισης των προορισμών. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα κλείσει θετικά.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00