Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – Αφιέρωμα στο μουσικό πνεύμα της Γαλλίας

SHARE

Το Σάββατο 22 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Βύρωνα Φιδετζή, συμπράττει με τον διακεκριμένο έλληνα βιρτουόζο του πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη.

Στη μαγεία και τον μουσικό πλούτο του γαλλικού συμφωνικού ρεπερτορίου από τα τέλη του 19ου αιώνα θα ταξιδέψει το κοινό, το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Βύρωνα Φιδετζή, συμπράττοντας με τον διακεκριμένο Έλληνα βιρτουόζο του πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη.

Αυτή τη βραδιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσει σπάνιες συνθέσεις του Claude Debussy, του Maurice Ravel, του César Franck και του Vincent d’Indy, τις οποίες πολύ δύσκολα θα βρει συγκεντρωμένες σε μία και μοναδική συναυλία, αλλά και να αναστοχαστεί πάνω στις αισθητικές αναζητήσεις μιας εποχής καθοριστικής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Αφιέρωμα στο μουσικό πνεύμα της Γαλλίας

Κατά την περίοδο της ευρωπαϊκής ειρήνης, η οποία ξεκίνησε με τη λήξη του Γαλλοπρωσικού Πολέμου το 1871 και κράτησε έως την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου το 1914, η γαλλική μουσική γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση. Εκείνα τα χρόνια ο επιβλητικός συνθέτης Σεζάρ Φρανκ θα βρεθεί στην απόλυτη ακμή και ωριμότητά του, ενώ οι μαθητές του (ανάμεσα στους οποίους και ο Βανσέν ντ’Αντύ) θα γράψουν μερικά από τα καλύτερα έργα τους. Την ίδια εποχή ο Κλωντ Ντεμπυσσύ θα ανοίξει νέους δρόμους προς μια καινοφανή μουσική ιμπρεσιονιστικών διαστάσεων, ενώ το παράδειγμά του θα ακολουθήσει -με τον δικό του τρόπο- και ο νεότερος Μωρίς Ραβέλ. Στη μαγεία και τον πλούτο εκείνης της εποχής μάς ταξιδεύει η Ορχήστρα Φιλαρμόνια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Βύρωνα Φιδετζή, σε συνεργασία με τον έλληνα σολίστ και βιρτουόζο του πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη.

naftemporiki.gr

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00