Φόρουμ Δελφών – Νίκος Χριστοδουλίδης: «Η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή»

SHARE

Ελπίζουμε να υπάρξουν σταθερές κυβερνήσεις και στην Ελλάδα και στην Τουρκία ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος

«Για εμάς η μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι επιλογή» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Η συνέχιση του προβλήματος είναι καταστροφική για τον Κυπριακό λαό, θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέες συζητήσεις» τόνισε κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Σε αυτό το πλαίσιο προσεγγίζουμε τη νέα προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μία θετική ατζέντα σε σχέση με την Τουρκία. Με την ΕΕ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ο στόχος για επίλυση του Κυπριακού είναι εφικτός» προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Μας ενδιαφέρουν πολύ οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, ελπίζουμε να υπάρξει σταθερότητα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, να υπάρξουν σταθερές κυβερνήσεις.»

Νωρίτερα από το βήμα του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος της Κύπρου διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι η διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων με την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό έχει ζητήσει το διορισμό από την ΕΕ πολιτικής προσωπικότητας που θα αναλάβει τα ηνία αυτής της προσπάθειας.

«Δε θέλουμε οι πολίτες της Κύπρου να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας όπως είναι σήμερα, αφού στερούνται βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε.

Αναφερόμενος στα ενεργειακά αποθέματα της ΝΑ Ευρώπης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε: «Περιμένουμε περισσότερη στήριξη από την ΕΕ για να αξιοποιήσουμε το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να καλύψει 15% – 16% των ευρωπαϊκών αναγκών τα επόμενα 25 χρόνια.»

You may also like

Leave a Comment

Hellaschannel Png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00