Χιλιάδες ευρώ δαπάνησε Δήμος της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία

SHARE

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του in για το κόστος των επισκευών από βανδαλισμούς στα σχολεία του Δήμου Παιανίας.
Σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ για το 2022 πλήρωσε ο Δήμος Παιανίας για να αποκαταστήσει ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι σε σχολεία του Δήμου σύμφωνα με πληροφορίες του in. Στελέχη του Δήμου μάλιστα έχουν πολλές φορές συναντηθεί με τους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας στη περιοχή προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα που παρατηρούνται.

Βανδαλισμοί κάθε είδους σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Παιανίας με το κόστος αποκατάστασης τους να επιβαρύνει πολύ τον προΰπολογισμό του Δήμου, αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ.


Αν σε αυτό το ποσό προστεθεί το επιπλέον κόστος προς κάλυψη των ενεργειακών τιμολογίων το ύψος των οποίων εκτοξεύθηκαν, το κόστους καθαριότητας και άλλων εξόδων, αντιλαμβάνεται κανείς την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν βρεθεί διάφοροι Δήμοι της χώρας και όχι μόνο της Παιανίας.

Άλλωστε βανδαλισμοί στην δημοτική περιουσία σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σπασμένες τουαλέτες, κάγκελα, παράθυρα και μπλοκαρισμένες κλειδαριές είναι κάποια από όσα συμβαίνουν σε κάποιες σχολικές μονάδες της χώρας.


Οι Δήμοι από την δική τους πλευρά, προσπαθούν να θωρακίσουν όπως μπορούν ειδικά τις σχολικές μονάδες τοποθετώντας συναγερμούς, αλλά όχι κάμερες ασφαλείας αφού το θέμα αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο αναφορικά με τις άδειες χρήσης αυτών.

Όπως μας είπαν στο in στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα είναι να δούμε τι συμβαίνει και να εντοπίσουμε τους λόγους που κάποιοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς. Διότι, προσθέτουμε εμείς, αν είναι παιδιά όσα τα κάνουν αυτά, προφανώς και δεν θα είχαμε την μεγάλη εικόνα χωρίς να γνωρίζουμε τα αίτια που τα οδήγησαν σε αυτές τις κατακριτέες δίχως άλλο πράξεις.

ΠΗΓΗ: in

You may also like

Leave a Comment

hellaschannel png

Το hellaschannel.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

@2023 – All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00